Mészáros Viktor: Aszály után a kert alatt

Szelíd esőt lehelt az ég. A rét derűsen ázott.
Ivott a millió növény. Talán ha nem te állsz ott,
eszembe sem jut, édesem, milyen csodás lehet még
a nyárutói halk eső, a fércesen szegett ég.
Bogár levél alatt lapult. Füvek mohón tusoltak.
Tovább oszoltak éltetőn a föld alatt a holtak.
S a házba visszaindulón, az elvadult tövisben
belénk akadt a gondolat: lehet, hogy él az Isten?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük