Utasi Mária: Epiphania

Fölhozlak imé
a sötétség verméből.
A szellemi ember
önrendelkezési joga
ítéljen, döntsön:
a legnagyobb,
amit átélhetsz itt,
maga a titokzatos.
Ennek bölcsőjénél
térdel élet
és halál.
Innen lombosodik
a művészet is.
S majd ha
a próbatétel idején
a világ drámájába
ivódik mindaz,
amit csak
szeretetből cselekszik,
felnő és megérik
az ember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük