Boris Vian: Bár könnyből lenne az eső

Bár könnyből lenne az eső
Ha meghal egy szerelem,
Bár könnyből lenne az eső
Ha nehéz a szívem,
Csak ázna a föld
Negyven napon át,
A keserű könnyek
A földet elmossák.

Bár könnyből lenne az eső
Ha meghal egy gyerek,
Bár könnyből lenne az eső
Ha gonoszak nevetnek,
Csak mosnák a földet
Szürke jeges habok,
Szabdalnák a múltat
Keserűség-kardok.

Bár könnyből lenne az eső
Ha tiszta szívet ölnek,
Bár könnyből lenne az eső
Ha a falnál agyonlőnek,
A földkerekségen
Vízözön lenne,
Bűnösök, bírák
Keserű könnye.

Bár könnyből lenne az eső
Mindig ha a halál
Fegyvert ragadva
Színpadra kiáll,
A földkerekségen
Már semmi sem lenne
Csak gyászok és sorsok
Keserű könnye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük